JEDILNIK
23. – 27. maj 2022
MALICA | KOSILO | |
PONEDELJEK 23. 5. 2022 |
makova štručka (GPŠ), jogurt, jabolko | puranja obara (GPŠ, M, J), črna žemlja (GPŠ), sadna rolada (GPŠ, M, J) |
TOREK 24. 5. 2022 |
kruh z manj soli (GPŠ), puranja šunka, kisle kumarice, ananasov sok | mesna štruca (J), pražen krompir, zelena solata s koruzo |
SREDA 25. 5. 2022 |
koruzni kruh (GPŠ), sirni namaz z drobnjakom (M), češnjev paradižnik, alpski čaj | goveji trakci v grahovi omaki*, pire krompir (M), zelnata solata, navadni jogurt (M) |
ČETRTEK 26. 5. 2022 |
buhtelj (GPŠ, M, J, S), čokoladno mleko (M), jabolko | pečen novozelandski repak (RI), rizi – bizi, rdeča pesa, grozdje |
PETEK 27. 5. 2022 |
koruzni kruh (GPŠ), maslo (M), jagodna marmelada, mleko (M) | ričet z zelenjavo*, črna žemlja (GPŠ), sladoled (M) |
ŠOLSKA SHEMA EU: JAGODE* |
DOBER TEK!
* jed pripravljena z lokalnim živilom
** jed pripravljena z EKO živilom
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi objektivnih razlogov.
Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacijo živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).
Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo:
žita, ki vsebujejo gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).