Odličen uspeh naše šolske košarkarske ekipe mlajših učencev
26. maja 2024

V bogati paleti nastopov na šolskih športnih tekmovanjih v letošnjem šolskem letu ima posebno mesto 8. mesto v državi šolske košarkarske ekipe mlajših učencev.

Uspešno sezono je ekipa, ki jo je vodil košarkarski trener Martin Lovšin, začela na medobčinskem tekmovanju, kjer je zabeležila dve zmagi (52 : 19 proti OŠ Škofljica in 63 : 18 proti OŠ Brezovica).

Svojo kakovost so fantje pokazali tudi na področnem tekmovanju, kjer so najprej premagali vrstnike iz OŠ Ob Rinži Kočevje (79 : 14), v finalnem delu pa še OŠ Louisa Adamiča Grosuplje (38 : 24) in OŠ Stična (62 : 40). Kot prvouvrščena ekipa Področnega centra Grosuplje je ekipa napredovala v državno četrtfinale. Ekipa je tudi s četrtfinalnim turnirjem opravila z odliko. Najprej je premagala OŠ Trzin (62 : 39), nato pa še OŠ Frana Kranjca Celje (59 : 17).

Tako kot vsa omenjena tekmovanja, je tudi polfinale državnega prvenstva potekalo v naši športni dvorani, saj nam je organizacijo zaupal organizator (Zavod za šport Planica in Košarkarska zveza Slovenije). Na enem od treh polfinalnih turnirjev smo videli tri izredno napete tekme, naša ekipa pa je bila v igri za zmago in napredovanje v finale do nekaj minut pred koncem druge tekme.

Prvo tekmo so fantje nesrečno izgubili v zadnjih sekundah. Za točko (38 : 39) je bila uspešnejša ekipa OŠ Litija. V finalu pa je prav tako na koncu več zbranosti in natančnosti pokazala ekipa OŠ Preserje pri Radomljah (38 : 52) in se s to zmago tudi uvrstila v finale.

Naša ekipa pa je po koncu tekmovanja osvojila 8. mesto, kar je res lep uspeh.

Ekipo so zastopali: Luka Cukrov (kapetan), Jan Malavašič, Aljaž Jakič, Filip Starič, Bor Žužek, Lovro Pečnik, Kian Klančar, Lan Celarc, Ažbe Prelesnik Znoj, Gal Centa, Patrik Štrukelj, Jakob Gruden, Matija Košir in Urh Malavašič.

Trener ekipe je bil Martin Lovšin, vodja ekipe pa Bojan Novak.

Dostopnost