Pohod učencev prvega razreda na Karlovico
30. junija 2023

Kar nekaj česa je bila ideja o bivanju na Karlovici samo v naših glavah, saj nam je močno zagodlo vreme in deževje kar ni ponehalo. A ker za vsakim dežjem posije sonce, smo se 14. junija odločili, da  pohod učencev prvega razreda na Karlovico tudi izvedemo. Ta dogodek je bil organiziran pod vodstvom gospoda Boštjana Škulja in staršev, ter je bil poln zabave, smeha in nepozabnih trenutkov.

Popoldne se je začelo z navdušenjem, ko so se učenci prvega razreda zbrali pred šolo. Z nahrbtniki na hrbtu in obuti v udobne pohodne čevlje, so bili pripravljeni na nepozabno avanturo. Odpravili smo se  na pot proti Karlovici. Ko se pot prevesi proti Adamovem, so nas v senci dreves pričakali nekateri starši in poskrbeli za  prigrizek in osvežilen sok. Otroci so se okrepčali, medtem ko so občudovali čudovito naravo, ki jih je obdajala. Po uri hoje smo končno prispeli na cilj pred gasilni dom, kjer nas je pričakal gospod Boštjan Škulj.

Gospod Boštjan je bil pravi gostitelj. Za večerjo je pripravil okusno makaronovo meso in slastne palačinke, s katerimi so si otroci potešili svojo lakoto. Po obroku so se odpravili na ogromen pokošen vrt, ki je bil preoblikovan v pravo igrišče. Pripravljenih je bilo več različnih iger za otroke. Med dvema ognjema, vlečenje vrvi, tekmovanje z avtomobili in ob številnih drugih igrah so otroci uživali v razburljivem vzdušju. Kasneje smo se odpravili na nočni pohod z baterijami, med katerim so raziskovali temne kotičke in videli celo škrate z rdečimi in zelenimi kapicami.

Naslednji dan je bil prav tako poln dogajanja. Učenci so v parku zasadili drevo s sporočilom v steklenici. Vzeli so si čas, da so napisali svoje misli in želje ter jih skrbno shranili v steklenico, ki so jo zakopali ob drevesu. To je bil njihov prispevek k ohranjanju narave in spomin na ta poseben dogodek.

Kmalu zatem so prispeli starši-gasilci, ki so pripravili različne aktivnosti. Pokazali so nam, kako učinkovito gasijo požar z gasilnim aparatom, predstavili so nam tudi njihov gasilski avtomobil in nas naučili osnov prve pomoči in oživljanja. Otroci so bili navdušeni in so z zanimanjem poslušali ter sodelovali v praktičnih vajah. Poleg tega so se lahko otroci igrali z vodo, kar je prineslo še več smeha in zabave. Srečali so se tudi z otroki, ki bodo v prihodnjem šolskem letu prvič stopili v prvi razred. Na koncu je bil dogodek še posebej čaroben. Gospod Ivan Rupar in njegovi prijatelji iz konjerejskega društva,  so prispeli s šestimi vozovi in konjskimi vpregami, da bi otroke odpeljali nazaj v šolo. Učenci so bili navdušeni, ko so se vkrcali na vozove.

Na poti v šolo so odmevali petje, smeh in veselje. Nepozabni trenutki na pohodu na Karlovico so se vtisnili v srca učencev in hvaležni smo vsakemu, ki je prispeval svoj čas in se družil z nami in tako popestril naše bivanje na Karlovici. Ta izkušnja bo za vedno ostala v njihovih spominih kot edinstvena priložnost za skupno povezovanje, zabavo in odkrivanje narave.

 

Zapisala: Veronika Lipovec

 

Dostopnost