Jedilnik
14. – 18. april 2025
Ponedeljek
Zajtrk
Polnozrnat kruh (GPŠ), sirni namaz s korenjem (M), otroški čaj
Dopoldanska malica
Češnjev paradižnik
Kosilo
Kremna kolerabna juha, makaronovo meso (GPŠ, J), zelena solata* s koruzo
Popoldanska malica
Skuta s podloženim sadjem (M)
Torek
Zajtrk
Mlečni močnik* s čokoladnim posipom (GPŠ, J, M), suhe slive (ŽV)
Dopoldanska malica
Hruška
Kosilo
Zelenjavna juha, svinjski ragu, koruzni svaljki (GPŠ, J), zeljna solata
Popoldanska malica
Pirin kruh (GPŠ), jabolko**
Sreda
Zajtrk
Polbeli kruh** (GPŠ), piščančja hrenovka**, ajvar, planinski čaj
Dopoldanska malica
Zelenjavni krožnik
Kosilo
Fižolova juha, file postrvi* (RI), pire krompir* (M), špinača v omaki (M)
Popoldanska malica
Rižev vafelj**, čokoladno mleko (M)
Četrtek
Zajtrk
Koruzni kosmiči (GPŠ), sadni jogurt** (M)
Dopoldanska malica
Suho sadje (ŽV)
Kosilo
Bučkina juha, goveji golaž* (GPŠ), polenta, kitajsko zelje v solati
Popoldanska malica
Grisini (GPŠ), grozdje
Petek
Zajtrk
Velikonočni zajček (GPŠ, M), kakav* (M)
Dopoldanska malica
Banana**
Kosilo
Ričet z zelenjavo (GJ), orehova potica (GPŠ, J, M, O)
Popoldanska malica
Sadni krožnik
DOBER TEK!
* jed pripravljena z lokalnim živilom
** jed pripravljena z ekološko pridelanim živilom
Obroki lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).
Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo:
žita, ki vsebujejo gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).
Obroki lahko vsebujejo vse alergene v sledovih.

Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. Hvala za razumevanje.