Naravoslovni tabor v Fiesi
15. maja 2024

Sedmošolci smo po ogledu Luke Koper srečno prispeli v Fieso, kjer z vonjem po morju komaj čakamo naslednje dogodivščine. 

PONEDELJEK
Dragi starši,
po kosilu smo se iz Fiese odpravili na sprehod proti Strunjanu, do Portoroža, Pirana in nazaj v Fieso. Na poti smo se najpogumnejši skopali v morju. Posladkali smo se s sladoledoledom in nakupili zalogo sladkarij. wink Po večerji nekateri igramo družabne igre, drugim pa še ni zmanjkalo energije in smo večer raje preživeli na športnem igrišču.
Prijetno utrujeni vam pošiljamo morske pozdrave in vas prav nič ne pogrešamo! wink
vaši sedmošolci
TOREK

Dragi starši,
danes smo po zajtrku raziskovali morsko obalo in bili pri iskanju različnih živali zelo uspešni. Pred kosilom smo imeli čas še za kopanje in odbojko, nekateri pa smo raje izbrali igranje na otroških igralih. 🙂
Po kosilu smo se odpravili v krajinski park Strunjan, kjer smo spoznavali soline, nato pa je bil zopet čas za plavanje in sladoled.
Večer smo preživeli ob igranju družabnih ali športnih iger.

Slane pozdrave vam pošiljamo vaši sedmošolci 🙂

SREDA
Danes dopoldne nas je ladjica iz Pirana odpeljala mimo Fiese, Strunjana do Mesečevega zaliva in nazaj. Na poti smo si skozi stekleno dno ogledali življenje pod morjem in gojišče školjk.
Popoldne smo v akvariju spoznali različne vrste rib in drugih morskih organizmov, v muzeju školjk pa izvedeli veliko zanimivosti o mehkužcih.
Lepo vas pozdravljamo bodoči osmošolci 🙂
ČETRTEK
Dragi starši,
jutro smo preživeli na obali, kjer smo izvajali fizikalne eksperimente, gradili kamene stolpe in uživali v športnih igrah.
Po kosilu smo širili geografsko znanje v kartiranju, zagrizli v geografski izziv in bili nagrajeni z opazovanjem delfinov.
Zvečer smo se zabavali ob različnih improvizacijskih in socialnih igrah, pripravili galerijo kamnitih podob, se preizkusili v kvizu in večer zaključili s podelitvijo različnih nagrad.
Jutri nas čaka še obisk vrta kaktusov in ogled cerkvice z znamenito fresko v Hrastovljah.
Predviden prihod je ob 14. uri, bolj natančno uro pa vam sporočimo, ko bomo na poti.
Kmalu se vidimo! laughing
Dostopnost