Tekmovanje v zadevanju prostih metov
27. januarja 2023

Med odmori za malico smo dva meseca tekmovali v zadevanju prostih metov

Približno dva meseca smo se skoraj vsak dan zadnje minute odmora za malico z učenci dobivali v telovadnici. Ob sodelovanju devetošolcev smo izpeljali zanimivo tekmovanje v zadevanju košarkarskih prostih metov. Po posebnem razporedu, ki je bil objavljen na posebni oglasni deski, so učenci in učenke preizkušali svojo natančnost. Na oglasni deski smo objavljali tudi vse rezultate.

Na tekmovanje se je prijavilo 33 mlajših učencev (6. in 7. razred), 38 starejših učencev (8. in 9. razred) ter 21 deklet (6. do 9. razred).

V prvem krogu je vsak tekmovalec metal samostojno. Po vseh metih so v drugem krogu tekmovalce znotraj posameznih kategorij razdelili v pare. Tako je tekmovanje od drugega kroga naprej potekalo v parih, na izpadanje.

Po kar 34 odmorih smo v petek, 20. januarja, izpeljali vsa tri finala. Med mlajšimi učenci je največ natančnosti v finalu pokazal šestošolec Jan Malavašič, ki je zadel kar osem od desetih metov. Drugo mesto je osvojil Sergej Sarhatlić s sedmimi zadetki, tretje pa Luka Cukrov s petimi.

Med dekleti je bilo še bolj napeto. Po prvem metanju sta bili Kristina Njenjić in Ina Iva Šeme izenačeni (3 zadetki), Tjaša Celarc pa je z dvema osvojila 3. mesto. V dodatnih metih je bila za en koš boljša Kristina, ki je tako postala zmagovalka.

Podobno napeto je bilo pri starejših učencih, kjer sta Lenart Jaklič in Gal Petan v prvem metanju zadela po sedemkrat, Oskar Kopač pa šestkrat. Tako je osvojil tretje mesto, Lenart in Gal pa sta bila tudi še po štirih dodatnih metih izenačena. V peti seriji je Lenart zgrešil, Gal pa zadel in postal zmagovalec.

Nagrade je prispevala Košarkarska zveza Slovenije, nekaj nagrad pa smo izžrebali med vse sodelujoče.

S tekmovanjem smo lepo popestrili odmore in gotovo se bomo še česa podobnega lotili.

Bojan Novak

Dostopnost