Izobraževanje za starše : Vzgoja volje, vztrajnosti in prenašanja porazov

Izobraževanje za starše

Spoštovani starši, sporočamo vam, da vam bomo v času od 27. do 29. 5. 2021 preko povezave, ki vam jo bomo poslali preko eAsistenta oz. vaše elektronske pošte, omogočili ogled video predavanja prof. dr. Zdenke Zalokar Divjak: Vzgoja volje, vztrajnosti in prenašanja porazov.

Dr. Zdenka Zalokar Divjak je na Filozofski fakulteti v Ljubljani diplomirala iz psihologije, na Medicinski fakulteti v Ljubljani je končala podiplomski študij iz predzakonskega in zakonskega svetovanja, na Medicinski fakulteti v Zagrebu pa podiplomski študij iz socialne psihiatrije in dobila naziv magistrica medicinskih znanosti. V Münchnu je na Süddeutsches Institut für Logotherapie pri dr. Elisabeth Lukasovi končala triletni specialistični študij iz logoterapije – terapije za smislom življenja. Logoterapija je postala njeno glavno teoretično izhodišče za vsakodnevno praktično delo.

Strokovno pot je nadaljevala z doktoratom iz psiholoških znanosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani in doseganjem naziva rednega profesorja s področja psihologije.

Zaposlena je bila na Centru za socialno delo Sevnica, v Zdravstvenem domu Krško, v vrtcu Krško. Predavala je na Fakulteti za zdravstvene vede v Novem mestu, Fakulteti za upravljanje in poslovanje v Novem mestu, na Teološki fakulteti v Ljubljani, na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici, na Univerzi Sigmunda Freuda Dunaj – podružnica Ljubljana.

Za seboj ima štirideset let praktičnega dela zlasti s področja psihologije osebnosti, medosebnih odnosov, pomena komunikacije v izobraževalnem, svetovalnem in terapevtskem delu. Njeno delo zajema več kot 300 strokovnih člankov, šest samostojnih knjig, več priročnikov. Od leta 1986 vodi doživljajske tabore za mladino in otroke.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost