Izobraževanje za starše : Vzgoja volje, vztrajnosti in prenašanja porazov

Izobraževanje za starše

Spoštovani starši, sporočamo vam, da vam bomo v času od 27. do 29. 5. 2021 preko povezave, ki vam jo bomo poslali preko eAsistenta oz. vaše elektronske pošte, omogočili ogled video predavanja prof. dr. Zdenke Zalokar Divjak: Vzgoja volje, vztrajnosti in prenašanja porazov.

Dr. Zdenka Zalokar Divjak je na Filozofski fakulteti v Ljubljani diplomirala iz psihologije, na Medicinski fakulteti v Ljubljani je končala podiplomski študij iz predzakonskega in zakonskega svetovanja, na Medicinski fakulteti v Zagrebu pa podiplomski študij iz socialne psihiatrije in dobila naziv magistrica medicinskih znanosti. V Münchnu je na Süddeutsches Institut für Logotherapie pri dr. Elisabeth Lukasovi končala triletni specialistični študij iz logoterapije – terapije za smislom življenja. Logoterapija je postala njeno glavno teoretično izhodišče za vsakodnevno praktično delo.

Strokovno pot je nadaljevala z doktoratom iz psiholoških znanosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani in doseganjem naziva rednega profesorja s področja psihologije.

Zaposlena je bila na Centru za socialno delo Sevnica, v Zdravstvenem domu Krško, v vrtcu Krško. Predavala je na Fakulteti za zdravstvene vede v Novem mestu, Fakulteti za upravljanje in poslovanje v Novem mestu, na Teološki fakulteti v Ljubljani, na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici, na Univerzi Sigmunda Freuda Dunaj – podružnica Ljubljana.

Za seboj ima štirideset let praktičnega dela zlasti s področja psihologije osebnosti, medosebnih odnosov, pomena komunikacije v izobraževalnem, svetovalnem in terapevtskem delu. Njeno delo zajema več kot 300 strokovnih člankov, šest samostojnih knjig, več priročnikov. Od leta 1986 vodi doživljajske tabore za mladino in otroke.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost