DAN SLOVENSKE HRANE in TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Vsako leto tretji petek v mesecu novembru obeležujemo dan slovenske hrane. Projekt osvešča o pomenu rednega in zdravega prehranjevanja, kamor sodi tudi pomembna zdrava navada, ki jo je dobro osvojiti že v otroštvu, da dan začnemo z zdravim zajtrkom. Poseben pomen daje projekt domači, lokalno pridelani hrani.

Ker zaradi epidemioloških razmer v državi izvedba zajtrka v mesecu novembru ni bila možna, smo na OŠ Primoža Trubarja danes 11. junija 2021 izvedli nadomestni Tradicionalni slovenski zajtrk.

Učenci so imeli poleg skodelice domačega kravjega mleka na voljo kruh iz tatarske ajde, BIO maslo, med in jabolka lokalnega izvora.

Živila so nam dostavili:

KRUH: Iz krušne peči d.o.o., Videm-Dobrepolje

MASLO: Kele&Kele d. o. o., Logatec

MED: Čebelarstvo Dušan Gradišar, Velike Lašče

MLEKO: Jože Debeljak, dopolnilna dejavnost na kmetiji, Velike Lašče

JABOLKA: Sadjarska kmetija Uhan, Trebnje

Več o projektu Tradicionalni slovenski zajtrk si lahko preberete na spletnem naslovu: http://www.tradicionalni-zajtrk.si/.

pripravila: Liza Bambič, organizatorka prehrane in ZHR

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost